MASAJ INDIAN

 

Indian Head Massage sau masajul Indian, dupa cum ii si spune numele, este un masaj originar din India avand o vechime de aproximativ 4000 - 5000 de ani, dupa cum confirma textele ayurvedice antice. Aceasta terapie a fost perfectionata secole de-a randul, masajul capului jucand un rol esential in viata indienilor care l-au dezvoltat si imbunatatit pana la stadiul de arta.
Cea mai mare atractie a barbatilor din zona Indiei. si nu numai  - vezi zona orientului mijlociu -inca  o reprezenta podoaba capilara a femeii. Tehnica veche de masaj indian s-a pastrat pana in zilele noastre, parul continuand sa fie o atractie in cercurile sociale din Orient. Rutina zilnica de ingrijire a unei femei include aproape obligatoriu masajul indian ayurvedic, terapia actuala progresand dincolo de estetic si superficial. Masajul Indian este benefic pentru a avea un par sanatos, insa adevarata lui valoare consta in echilibrarea energetica a corpului prin actionarea si armonizarea celor trei chakre Vishuddha, Ajna si Sahasrara despre care vom vorbi putin ma jos.
Scopul unui terapeut asiatic cu experienta in terapie prin masaj indian este de a aduce pacientul intr-o stare perfecta de echilibru fizic si psihic.

 

Beneficiile terapiei prin Masaj Capilar - Indian Head Massage sunt:

 

  • tratarea eficienta a durerilor de cap,migrenelor, oboselii ochilor si insomniei - reduce tensiunii si rigiditatii din zona gatului si a umerilor;
  • stimularea sistemului imunitar;
  • relaxarea scalpul, imbunatirea circulatiei capilare, marirea secretiei de hormoni si enzime necesare cresterii parului - cresterea saturatiei de oxigen la creier, aducerea de claritate in gandire;
  • relaxarea sistemului nervos central;
  • indepartarea stresului;
  • imbunatatire concentrarii si focalizarii mentale.